Kayseri'de kar fırtınası ulaşıma darbe vurdu: 137 mahalle yolu hala kapalı!

GÜNDEM Yayınlanma : 02 Ocak 2026 08:24 Düzenleme : 02 Ocak 2026 08:24
Kayseri'de kar fırtınası ulaşıma darbe vurdu: 137 mahalle yolu hala kapalı!
Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 137 mahalle yolu ulaşıma kapalı durumda. Belediyenin hummalı çalışmaları sonucu 300 mahalle yolu açılırken, ekipler 137 yol için mücadelesini sürdürüyor.
Kayseri'de kar fırtınası ulaşıma darbe vurdu: 137 mahalle yolu hala kapalı!

Kayseri'de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan 137 mahalle yolunda çalışmalar sürerken, 300 mahalle yolu ise yeniden ulaşıma açıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, artan kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ile kırsal bölgelerde ulaşımın aksamaması için tüm ekipleriyle seferber oldu.

YOĞUN MESAİ DEVAM EDİYOR

Fen İşleri, Kırsal Hizmetler ve Park ve Bahçeler daire başkanlıkları koordinasyonunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kırsal ekipleri, zorlu koşullara rağmen 6 saat gibi kısa bir sürede 300 mahalle yolunu daha ulaşıma açmayı başardı. Kent merkezindeki ana arterler, caddeler ve yollarda ise Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, onlarca kilometrelik yol ağında kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kış şartlarına karşı alınan tüm tedbirler kapsamında 201 personel ve 71 araçla şehir içi ulaşımın kesintisiz sağlanması için yoğun bir mesai harcanıyor.

KIŞ ŞARTLARINA KARŞI TAM TEDBİR

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri de sabahın erken saatlerinden itibaren kaldırımlar, parklar ve yürüyüş yollarında karla mücadele çalışmalarını yürütüyor. 72 kişilik ekip, yaya güvenliğini sağlamak amacıyla kaldırımları temizleyip tuzlarken, park alanlarında ağaçların üzerindeki kar birikintilerini temizleyerek olası risklerin önüne geçiyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri ise 148 personel ve 85 araç ile hizmetlerini sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar sonucunda 1 Ocak 2026 itibarıyla sabah 09.00 ile 15.00 saatleri arasında Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, İncesu, Kocasinan, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde toplam 2 bin 400 kilometrelik yol ağında 300 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Ancak, kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürmesi nedeniyle Bünyan, Develi, Kocasinan, Pınarbaşı, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde toplam 137 mahalle yolunda çalışmalar devam ediyor. Bölgesel kar yağışının ve tipinin etkisini sürdürmesine rağmen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sahada çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Kar yağışıyla birlikte Kayseri genelinde kartpostallık manzaralar oluşurken, belediye kış şartları sona erene kadar tüm imkanlarıyla sahada olmaya devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.