Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2. Etap Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi iş yerlerinin hak sahiplerine teslimi için düzenlenen kura törenine katıldı. Törende AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçe belediye başkanları ile hak sahipleri ve aileleri de hazır bulundu. Büyükkılıç, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, iş yerlerinin esnafa güç, şehrin ekonomisine bereket getirmesini diledi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Başkan Büyükkılıç, konuşmasında birlik ve beraberlik içinde hizmet ettiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yol göstermesiyle ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmet etmeye özen gösterdiklerini belirtti. Büyükkılıç, bütçesinden yatırıma en fazla pay ayıran büyükşehir belediyelerinden biri olduklarını ve 16 ilçe belediyesiyle uyum içinde çalıştıklarını ifade etti.

ESNAF ŞEHRİ KAYSERİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Büyükkılıç, Ahi Evran ahlakıyla ahlaklanmış yaklaşık 50 bin esnafı bulunan Kayseri'nin bir esnaf şehri olduğunu söyledi. Dayanışma içinde yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koştuklarını kaydetti. Konuşmasının sonunda sanayi sitelerinin yenilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, Kayseri'nin en fazla kentsel dönüşüm gerçekleştiren iller arasında yer aldığını belirtti. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır da, projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından örnek gösterildiğini ifade ederek, katkılarından dolayı Büyükkılıç ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti.







