Kayseri'de polis ekipleri, trafikte tehlikeyi önleme ve kamu huzurunu sağlama amacıyla kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda, 259 ehliyetsiz sürücüye ve alkollü araç kullanan 80 sürücüye cezai işlem uygulandı.

TRAFİKTE DENETİM VE CEZALAR
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 18-24 Eylül tarihleri arasında kent genelinde abartı egzoz, drift, makas atma ve yüksek sesle müzik çalma gibi kamu huzurunu bozan araçlara yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.
Bu denetimler sırasında, 80 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 259 sürücüye ehliyetsiz veya belgesiz araç kullanmaktan, 380 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden, 469 sürücüye seyir halindeyken cep telefonu kullanmaktan, 20 sürücüye abartı egzozlu araç kullanmaktan, 2 sürücüye drift yapmaktan, 55 sürücüye makas atmaktan, 152 sürücüye yüksek sesle müzik dinlemekten ve 4 sürücüye ise ışık donanımı suçlarından para cezası kesildi.

MODİFİYE ARAÇLARA DA CEZA
Denetimler kapsamında ayrıca, 38 sürücüye de modifiyeli araç kullanma suçu nedeniyle cezai işlem uygulandı.








