İzleyiciler, dansçılar sahneye adım attığı andan itibaren coşku ve heyecan içinde performansı takip etti.
Program, İstiklal Marşı ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ile başladı. Ardından Rewan Mustafayev’in eğitmenliğinde sahneye çıkan dansçılar, Sarı Zeybek, Eklemedir Koca Konak ve Harmandan Zeybeği gibi değerli halk oyunlarını sergileyerek izleyicilerden yoğun alkış aldı. Meydandaki kalabalığın coşkusu, gösteriye ayrı bir enerji kattı ve zeybeklerin ritmiyle meydanı adeta bir şölen alanına dönüştürdü.
Gösterinin en dikkat çekici yönlerinden biri de çocuk dansçıların sahnede yer almasıydı. Geleceğin genç yetenekleri sahnede performans sergilerken, izleyicilerin heyecanı ve alkışları gösteriye farklı bir anlam kazandırdı. Çocukların neşesi, meydanda coşkunun doruğa ulaşmasını sağladı ve izleyenlerin yüzünde unutulmaz bir tebessüm bıraktı.

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan ANKAF Başkanı Zekeriya Parılyıldız, “Böylesi büyük bir sahnede halk oyunlarımızı coşkuyla sergilemek bizler için büyük bir gurur. 100 dansçımızla sahneye çıkarak hem geleneklerimizi yaşattık hem de izleyen herkese keyifli anlar sunduk. Bu birlik ve beraberlik ruhu, sahnemizi gelecekte de aynı heyecanla yaşatacağımızın teminatıdır,” dedi.
Her yaştan insanın ANKAF’ta ilgi alanına göre bölümler bulabileceğini dile getiren Parılyıldız, “2019 yılında kurulan Anadolu Kafkas Halk Dansları, ‘Kültür bir mirastır’ anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ekibimiz, minikler, gençler ve yetişkinler olmak üzere farklı yaş gruplarında profesyonel eğitmenler eşliğinde halk oyunları eğitimi alabiliyor. Bugüne kadar 200’ün üzerinde sahne performansı gerçekleştirdik ve sadece Konya değil, ülkemizin birçok şehrinde kültürümüzü temsil ettik. Türk Halk Oyunları Federasyonu yarışmalarında elde ettiğimiz başarılar, üniversitelerde kurduğumuz topluluklar ve spor kulübü statümüzle halk oyunlarını her yaş grubuna yaymayı amaçlıyoruz. Sahne performanslarımızın yanı sıra sosyal etkinliklerimizle de kültürümüzü geleceğe taşımaya devam ediyoruz,” ifadelerini kullandı.







