Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Kilis Valisi Ömer Kalaylı’nın katılımıyla, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

TOPLANTIDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELER YAPILDI
Kilis Valisi ve Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kalaylı, toplantıda yapılan sunumlarda, bölgedeki son gelişmeler ve iş dünyasının talepleri hakkında bilgiler verdi. Kalaylı, OSB’de bugüne kadar yaklaşık 50 milyon dolarlık altyapı ve üstyapı yatırımı yapıldığını belirtti. Elektrik ve doğalgaz altyapısının tamamlandığını, üstyapı çalışmalarının ise başladığını ifade etti. Ayrıca, bölgenin Kilis ile Gaziantep arasındaki ekonomik iş birliğini güçlendiren önemli bir proje olduğunu da vurguladı.

YATIRIMCILAR İÇİN CİDDİ AVANTAJLAR SUNULUYOR
Kalaylı, Amanos Tüneli Projesi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgenin limana olan ulaşım mesafesinin kısalacağını ve sanayicilerin rekabet gücüne katkı sağlayacağını söyledi. GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu da Polateli Şahinbey OSB’nin bölgesel kalkınmadaki önemine dikkat çekerek, bölgenin üretim kapasitesi ve yatırımcılar için sunduğu imkânların Gaziantep ve Kilis ekonomisine katkıda bulunacağını ifade etti. Toplantının sonunda, katılımcılar arasında iş birliği ve dayanışmanın bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sunduğu vurgulandı.







