Kırıkkale'de 2 milyon liralık saman balyaları kundaklama şüphesiyle yandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 07 Ekim 2025 02:25 Düzenleme : 07 Ekim 2025 02:25
Kırıkkale'de 2 milyon liralık saman balyaları kundaklama şüphesiyle yandı
Kırıkkale'nin Delice ilçesinde bir besiciye ait yaklaşık 650 ton saman balyası, kundaklama şüphesiyle çıkan yangında küle döndü. Yaklaşık 2 milyon lira değerindeki samanların kundaklandığı iddia edilirken, jandarma soruşturma başlattı.
Kırıkkale'de 2 milyon liralık saman balyaları kundaklama şüphesiyle yandı

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Çerikli Beldesi'nde bir besiciye ait mandırada bulunan yaklaşık 650 ton saman balyası, kundaklama iddiasıyla çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale geldi.

MADDİ HASAR MİLYONLARI BULDU

Besicilikle uğraşan Muhittin Demirtaş'a ait olduğu belirtilen ve maddi değeri yaklaşık 2 milyon lira olduğu ifade edilen saman balyaları, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kundaklandığı şüphesiyle gece saatlerinde alev aldı. Yangın kısa sürede büyüyerek tüm balya yığınlarını sardı.

EKİPLER SEFERBER OLDU, KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ VAR

Yangına müdahale etmek için Kırıkkale Belediyesi'nin yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. İl Özel İdaresi'nin iş makineleri çalışmalara destek verirken, AFAD ekipleri de bölgede koordinasyonu sağladı. Delice Kaymakamı Tugay Cingirt, yangınla ilgili yetkililerden bilgi alırken, jandarma ekipleri kundaklamayı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için geniş çaplı bir inceleme başlattı. AFAD İl Müdürü Atila Altunbulak, rüzgarın sakin olması durumunda yangının kontrol altına alınabileceğini belirtti. Çerikli Belediye Başkanı Erkan Çağlar ise, saman balyalarının mali değerinin 1,5 ila 2 milyon lira arasında olduğunu ve olayın kundaklama sebebiyle çıktığını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.