Kırıkkale'de cami buluşması: Çocuklar hem ilahi söyledi hem de bisiklet kazandı!

YAŞAM Yayınlanma : 01 Mart 2026 18:24 Düzenleme : 01 Mart 2026 18:24
Kırıkkale'de cami buluşması: Çocuklar hem ilahi söyledi hem de bisiklet kazandı!
Kırıkkale'de teravih namazına gelen çocuklara bisiklet ve toplar hediye edildi, hep birlikte ilahi seslendirdiler. Müftülük, camilerin gençler için önemini vurguladı.
Kırıkkale'de cami buluşması: Çocuklar hem ilahi söyledi hem de bisiklet kazandı!

Kırıkkale'de, Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Haydi Çocuklar Camide Buluşuyoruz' programı kapsamında Yahşihan Çarşı Merkez Camii'nde teravih namazı sonrası özel bir etkinlik gerçekleştirildi.

ÇEKİLİŞ VE İLAHİLERLE DOLU AKŞAM

Ramazan ayının manevi atmosferinde, camiye gelen çocuklara yönelik yapılan çekilişte bisiklet ve toplar hediye edildi. Etkinliğe katılan çocuklar, hep birlikte "Kabe’de Hacılar Hu Der Allah" ilahisini seslendirerek duygu dolu anlar yaşattı. Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden bu program, Ramazan vesilesiyle teravih namazına taşındı ve büyük ilgi gördü.

CAMİLER GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ BİR DURAK

Programda din görevlileri, 15 yaşına kadar sosyal medya kullanımının sınırlandırılması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu. Cami çıkışında çocuklara kek ve meyve suyu ikram edildi. Yahşihan İlçe Müftüsü Dr. Hasan Kılıç, camilerin, özellikle Ramazan'da çocuklar ve gençler için bir buluşma noktası olduğunu vurgulayarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki temasının 'Ramazan, Cami ve Hayat' olduğunu belirtti. Kılıç, çocukların camilerde kimliklerini daha güçlü bir şekilde kazanacaklarına inandığını ifade etti. Ramazan ayı boyunca diğer ilçelerde de benzer programların sürdürüleceği bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.