Kırıkkale'de emeklilere müjde: Aralık ayı pazar desteği hesaplara yatırıldı

GÜNDEM Yayınlanma : 23 Aralık 2025 21:05 Düzenleme : 23 Aralık 2025 21:05
Kırıkkale'de emeklilere müjde: Aralık ayı pazar desteği hesaplara yatırıldı
Kırıkkale Belediyesi, ihtiyaç sahibi 689 emekliye Aralık ayı için bin 500 TL pazar desteği ödemesi yaptı. Proje kapsamında toplam 9 milyon 168 bin TL'lik destek sağlandı.

Kırıkkale Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik 'Pazar Desteği Projesi' kapsamında Aralık ayı ödemelerini gerçekleştirdi. Bu ödemelerle birlikte, proje başlangıcından bu yana toplamda 9 milyon 168 bin TL’lik bir maddi destek sağlanmış oldu.

EMEKLİLERE EKONOMİK DESTEK SÜRECİ

Belediye tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde, Aralık ayı içinde 689 emeklinin Kırıkkale Kart hesaplarına bin 500 TL nakdi destek yatırıldı. Böylece, yalnızca Aralık ayında emeklilere toplamda 1 milyon 33 bin 500 TL tutarında bir yardım yapıldı. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken emeklilere yönelik bu destek, sosyal belediyeciliğin bir yansıması olarak öne çıkıyor.

BAŞKAN ÖNAL'DAN DAYANIŞMA MESAJI

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana sosyal belediyeciliği önceliklendirdiklerini ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukların bilincinde olduklarını belirtti. Aylık bin 500 TL'lik pazar desteğiyle emeklilerin temel gıda ihtiyaçlarını daha kolay karşılamalarını hedeflediklerini vurgulayan Önal, emeklilerin ülkeye kattığı değeri hatırlatarak bu desteğin sadece ekonomik değil, aynı zamanda bir dayanışma göstergesi olduğunu ifade etti. Başkan Önal, sosyal destek uygulamasının önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğinin müjdesini verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.