Kırşehir'de deprem tatbikatı: Senaryoda 6,6 büyüklüğünde sarsıntı canlandırıldı

GÜNDEM Yayınlanma : 23 Ekim 2025 17:13 Düzenleme : 23 Ekim 2025 17:13
Kırşehir'de deprem tatbikatı: Senaryoda 6,6 büyüklüğünde sarsıntı canlandırıldı
Kırşehir'de 6,6 büyüklüğündeki deprem senaryosuyla gerçekleştirilen tatbikatta, 147 personel ve 39 araçla kurtarma ve tahliye operasyonları başarıyla tamamlandı.

Kırşehir'de düzenlenen kapsamlı deprem tatbikatı, olası bir afet senaryosuna karşı hazırlık seviyesini test etti. Senaryo gereği Akpınar ilçesi yakınlarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği varsayılarak acil müdahale protokolleri devreye sokuldu.

ACİL DURUM MERKEZİ HAREKETE GEÇTİ

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Vali Yardımcısı Alper Balcı başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) toplanarak koordinasyon çalışmalarını başlattı. Senaryo gereği kent merkezindeki çeşitli mahallelerde hasar tespit çalışmaları hızla başlatıldı.

OKUL TAHLİYESİ VE YARALI KURTARMA OPERASYONU

Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki öğrenciler güvenli şekilde tahliye edilirken, Nasuhdede Mahallesi'nde enkaz altında kalan yaralı vatandaşlar kurtarma ekipleri tarafından başarıyla çıkarıldı. Toplam 147 personel ve 39 araçla gerçekleştirilen tatbikat, afet anında koordinasyonun önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.