Kırşehir'de kadınların el emeği, göz nuru ürünleri yüzleri güldürüyor

YAŞAM Yayınlanma : 20 Temmuz 2026 21:04 Düzenleme : 20 Temmuz 2026 21:04
Kırşehir'de kadınların el emeği, göz nuru ürünleri yüzleri güldürüyor
Kırşehir'de kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini Kadın Emek Pazarı'nda satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Eylül ayına kadar açık kalacak pazar, farklı yaş ve meslek gruplarından kadınların yaratıcılığını sergiliyor.

Kırşehir'de kadınlar, yıl boyunca titizlikle ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini Kadın Emek Pazarı'nda satışa sunarak hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de el sanatlarını yaşatıyor. Eylül ayına kadar açık kalacak olan bu özel pazar, Kırşehirli kadınların yaratıcılığını ve azmini gözler önüne seriyor.

Kırşehir\

EL EMEĞİ ÜRÜNLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar stantlarında ter döken kadınlar, farklı meslek gruplarından ve emeklilik hayatlarının keyfini çıkaranlardan oluşuyor. Bu pazar, onların el becerilerini sergilemeleri ve somut bir gelire dönüştürmeleri için önemli bir platform sunuyor. Emekli öğretmen Hava Kaynak, "Kadınlarımızın el emeğiyle hazırladığı ürünleri açılan çadırlarda sergiliyoruz. Her biri farklı alanlarda üretim yapıyor ve ürünlerini halkın beğenisine sunuyor. Bahar mevsimiyle başlayan satışlarımız eylül ve ekim ayına kadar devam ediyor," diyerek pazarın önemine dikkat çekiyor.

Kırşehir\

YARATICILIK VE GİRİŞİMCİLİK BİR ARADA

Boncuk işlemelerden örgülere, çeşitli takılardan ev tekstiline kadar geniş bir yelpazede ürünlerin yer aldığı pazarda, her bir ürün alıcısını bekliyor. Kış boyunca sabırla hazırlanan bu emek dolu ürünler, yaz aylarında sahipleriyle buluşuyor. Ayşe Çakır, "Kış boyunca yaptığımız çalışmaları burada pazarlıyoruz. Kimimiz takı yapıyor, kimimiz örgü örüyor," diyerek ürün çeşitliliğine vurgu yapıyor. Emine Karagül ise pazarda emekli öğretmenlerden ev kadınlarına ve gençlere kadar geniş bir yelpazede üreticilerin bulunduğunu belirterek, "Aramızda emekli öğretmenler, ev kadınları ve gençler var. Herkes kendi el emeği ürününü hazırlayıp satışa sunuyor," diyerek bu girişimci ruhun ne kadar yaygın olduğunu ifade ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.