Kırşehir'de yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bisiklet satış ve kiralama hizmetlerine olan talep önemli ölçüde arttı. Esnaf, özellikle elektrikli bisikletlere olan ilginin önceki yıllara göre çok daha fazla olduğunu ifade ediyor.

YAZ DÖNEMİNDE TALEP ARTIYOR
Bisiklet satıcısı Emrah İman, yaz aylarında yaşanan satış ve kiralama artışını gözlemlediklerini belirterek, "Yaz aylarında kiralama ve satışlarımız oldukça yoğun oluyor. Bisiklet, ekonomik bir ulaşım aracı olduğu için hem kiralama hem de mevcut bisikletlerin bakım ve tamiri için talep artıyor" şeklinde konuştu.

ELEKTRİKLİ BİSİKLET UYARILARI
Yaklaşık 26 yıldır bisiklet tamiri ve satışı yapan Musa Koçak ise, satışların mevsimsel değişiklikler gösterdiğini vurguladı. Koçak, "Yaz dönemlerinde işlerimiz belirgin şekilde artıyor. Son yıllarda elektrikli bisikletlere yönelim var. İnsanlar, elektrikli bisikletleri daha çok ulaşım amacıyla tercih ediyorlar" dedi. Ancak Koçak, ailelere elektrikli bisikletlerin küçük çocuklar tarafından kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Elektrikli bisikletlerin fiyatları ise 5 bin liradan başlayarak 50 bin liraya kadar çıkabiliyor.








