KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi

SİYASET Yayınlanma : 12 Şubat 2026 01:41 Düzenleme : 12 Şubat 2026 01:41
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi
KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kıbrıs sorunu üzerine önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

KIBRIS SORUNU GÜNDEMDİ

Görüşme, ABD’nin New York kentinde bulunan BM Genel Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda, Kıbrıs sorunu ve bölgedeki güncel gelişmeler ele alındı. Erhürman, çözüm sürecine dair kamuoyuyla paylaştığı dört maddelik metodolojisini ve güven oluşturucu konulardaki son durumu Guterres’e aktardı.

İZOLASYONUN KALDIRILMASI GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı haksız ve gayri yasal izolasyonun bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguladı. Görüşmeye, Erhürman’a Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ, KKTC New York Temsilcisi Büyükelçi Murat Soysal ve Cumhurbaşkanlığı Diplomasi ve Dış İlişkiler Danışmanı İpek Borman da eşlik etti. Erhürman, yarın ABD dönüşü ile Ercan Havalimanı’nda basın toplantısı yapacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.