Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için adaylığını duyuran Hüseyin Başoğlu, mevcut yönetimin esnafın sorunlarına çözüm üretmekte yetersiz kaldığını belirterek, odanın artık sadece faaliyet belgesi veren bir makama dönüştüğünü ifade etti. Başoğlu, 11 Ocak'ta gerçekleşecek genel kurul öncesinde gazetecilerle bir araya gelerek, 2 bin 905 üyenin oy kullanacağı seçimler için ekibiyle uzun süredir saha çalışması yürüttüklerini açıkladı.
ESNAFIN SİTEMİ VE YALNIZLIĞI
Başoğlu, son üç aydır kapısını çaldıkları her esnaftan mevcut yönetimle ilgili benzer sitemler duyduklarını vurguladı. Esnafın sorunlarının görmezden gelindiğini ve odası olan esnafın kendi çatısı altında hazin bir yalnızlığa itildiğini savunarak, kamu kurumları ve yerel yönetimlerle bağı kopan esnafın çaresiz bırakıldığını dile getirdi. Bu durumun değişmesi gerektiğinin altını çizdi.
VAATLER VE DEĞİŞİM SÖZÜ
Hüseyin Başoğlu, esnafın halkın kendisi ve sokağın sesi olduğunu belirterek, 5362 sayılı kanunun sadece evrak işlerini değil, esnafın hakkını korumayı, haksız rekabeti önlemeyi ve yerel ekonomideki yerini güçlendirmeyi emrettiğini hatırlattı. Eğitimden danışmanlığa, krediden arabuluculuğa kadar her alanda esnafın yanında olacak bir yönetim anlayışı vaat ettiğini söyledi.
SAHADAN GELEN DESTEK VE UMUT
Sahada büyük bir destek gördüklerini ifade eden Başoğlu, bu desteğin değişim vaktinin geldiğinin kanıtı olduğunu vurguladı. 'Esnaf güçlü olursa şehir güçlü olur, esnaf gülerse halk güler' diyerek, Kocaeli esnafının gür sesi olmak için yola çıktıklarını ve birlikte hareket edip kararları ortak akılla verdiklerinde daha güzel günlerin geleceğine inandığını belirtti.









