Kocaeli'de evde gizli silah fabrikası: Jandarma operasyonuyla çökertildi

ASAYİŞ Yayınlanma : 19 Aralık 2025 21:49 Düzenleme : 19 Aralık 2025 21:49
Kocaeli'de evde gizli silah fabrikası: Jandarma operasyonuyla çökertildi
Kocaeli'de jandarma, bir evde gizli silah imalathanesi operasyonu düzenleyerek ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda silah yapım malzemesi ele geçirdi, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde jandarma ekipleri, silah kaçakçılığına yönelik operasyon düzenleyerek bir evde ruhsatsız tabancalar ve silah yapım malzemeleri ele geçirdi. Operasyon, şüphelinin ikametgahında ve aracında yapılan aramalarla gerçekleştirildi.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Aramalarda 6 ruhsatsız tabanca, 26 şarjör, 35 namlu, 11 tabanca gövdesi, 21 üst kapak, 20 kabza, 100 yay ve mil ile 355 muhtelif silah parçası bulundu. Ayrıca dik torna, zımpara ve lazer markalama makinesi ile kumpas ve 2 mengene de ele geçirildi.

ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM

Gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyonu silah kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında gerçekleştirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.