Kocaeli'nin Darıca ilçesinde meydana gelen korkutucu yangın, bir anne ve 2,5 yaşındaki kızının balkonla mahsur kalmasına neden oldu.

YANGININ NEDENİ BELİRSİZ
Yangın, saat 13.00 sularında Darıca'daki Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan boş bir binanın ikinci katında bilinmeyen bir sebeple başladı. Alevler hızla büyürken, yangından yükselen yoğun duman komşu binaya dolarak paniğe yol açtı. Bu sırada, 3. katta yaşayan anne F.A. ve küçük kızı A.A., dumanın etkisiyle evlerinden çıkamayarak balkona sığındı.

İTFAİYE EKİPLERİ ZAMANA KARŞI YARIŞTI
Olayın hemen ardından çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, bir yandan yanan binaya müdahale ederken, diğer yandan balkonda mahsur kalan anne ve kızını kurtarmak için harekete geçti. Merdivenli itfaiye aracıyla balkona ulaşan ekipler, önce 2,5 yaşındaki A.A.'yı annesinin kucağından alarak güvenli bir şekilde indirdi. Ardından anne F.A. da itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarıldı. Dumandan etkilenen ikili, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı.







