Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, 8 Eylül 2025 tarihinde il genelinde gerçekleştirdiği narkotik alan ve okul uygulamasının sonuçlarını açıkladı. 12 ilçede, 32 lise çevresinde yoğunlaştırılan uygulamada 131 ekip ve 488 personel görev aldı. Uygulama kapsamında detaylı denetimler gerçekleştirildi.

GENİŞ ÇAPLI DENETİMLER
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulamada bin 551 şahsın GBT sorgulamasını yaptı. Ayrıca, 384 araç kontrol edildi ve trafik kurallarına uymayan 15 araç sürücüsüne toplamda 174 bin 465 TL ceza uygulandı. Denetimlerin amacı, suçun önlenmesi ve çocukların korunmasıydı.

ÇOCUKLARIN KORUNMASI ÖNEMLİ
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemeye yönelik çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Bu kapsamda, okullar ve çevrelerindeki denetimlerin sıklaştırılacağı belirtildi.







