Kocaeli’de 9 günlük bayram tatili nedeniyle otogarda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Memleketlerine veya tatil beldelerine gitmek isteyen yolcular, peronları erkenden doldurmuş durumda.

BİLETLERDE CİDDİ TÜKETİM
Doğu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve Ege Bölgeleri’ne yapılan seferlere ait biletler büyük ölçüde tükendi. İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde, Kurban Bayramı’nı geçirmek için yoğun bir yolcu hareketliliği gözlemleniyor. Bugün başlayan ve pazartesi günü sona erecek olan 9 günlük tatil boyunca birçok otobüs firması, ek seferler düzenlemekte.

İŞLETMEDEN AÇIKLAMALAR
Kocaeli Otogar Yazıhane ve Otobüs İşletmeleri Derneği Başkanı Zafer Alayoğlu, arife gününe kadar yoğunluğun devam edeceğini vurguladı. Alayoğlu, “Bayram tatilinin 9 güne çıkması, sektöre bir can suyu oldu. 22 Mayıs Cuma günü başlayıp arife günü olan 26 Mayıs’a kadar doluluk oranımız yüzde 100” dedi. Biletlerin tükendiğini belirten Alayoğlu, yolcuları mağdur etmemek adına ek seferler düzenlediklerini ifade etti.

YOLCULARA YARDIM ELİ
Alayoğlu, günlük otogar kapasitesinin 1200 araç olduğunu ve bu kapasitenin tamamının kullanıldığını aktardı. Uzun mesafeli yolculuklar için daha önceden bilet alan vatandaşların, kısa mesafelerde yer bulabildiği belirtildi. Yolcuların memleketlerine ulaşımında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için titizlikle çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, yolculuk yapacak olan Efe Bulut ve Ali Yılmaz gibi yolcuların da bayram heyecanı içinde oldukları görüldü.







