Konya’da akıllara durgunluk veren bir akran şiddeti daha yaşandı. 13 yaşındaki Hasan Berat Güldağı’nın kafası, akranı T.F. tarafından taşla ezildi.
Hayat mücadelesi veren çocuğun kafası titanyum parçaları ile yeniden oluşturulurken serbest kalan saldırgan, “baba tahliye” paylaşımı yaptı.
Sabah’tan Tolga Yanık’ın haberine göre Meram ilçesindeki Mehmet Beğen Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Hasan Berat, 8 Aralık tarihinde kendisi gibi 8. Sınıfa giden okul arkadaşı T.F. (13) ile birlikte futbol antrenmanına gitti.
Antrenman çıkışı iddiaya göre T.F., Hasan Berat'ın bacağına taş attı. Canı yanan Hasan Berat tepki gösterince de yerden aldığı taşla kafasına vurup olay yerinden kaçtı. Kafasında derin bir yarık oluşan Hasan Berat, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
KALICI HASAR RİSKİYLE GÖZLAM ALTINDA TUTULUYOR
İlk müdahalenin ardından Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edilen talihsiz çocuk yoğun bakıma alındı. Hasan Berat'ın kırılan kafatası titanyum parçalarıyla yeniden oluşturuldu.
Beyin zarında yırtılma, kolunda da kilitlenmeler olan Hasan Berat, kalıcı hasar ortaya çıkabilme riski nedeniyle gözlem altında tutulmaya devam ediyor.
ZANLIDAN TÜYLER ÜRPERTEN PAYLAŞIM
Yaşanan olay sonrası Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve 9 Aralık'ta tutuklanan T.F. 15 Aralık'ta ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
T.F.'nin tahliye olduktan sonra sosyal medya hesabından 'Baba tahliye' sözleriyle paylaşım yapması ise dikkat çekti.
KENDİNİ SAVUNMAK İÇİN TAŞ ATMIŞ!
Yaşadığı dehşeti anlatan Hasan Berat, "Antrenman sonrası eve yürürken, T.F. arkamdan taş attı. Taş ayağıma gelince 'Ne yapıyorsun?' dedim. Bunun üzerine yerden aldığı büyük bir taşı kafama vurdu. Kafamda büyük bir yarık oluştu ve canım çok yandı" dedi.
T.F. ise ifadesinde önce Hasan Berat'ın kendisine taş attığını öne sürerek, "Ben de kendimi savunmak amacıyla aynı taşı Hasan Berat'a doğru attım. Ancak başını eğdi. Bu nedenle taş başına isabet etti. Kasıtlı olarak kafasına atmadım" dedi.








