Konya’da alarm! 27 ilde silah operasyonu, 259 şüpheli yakalandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 24 Şubat 2026 10:15 Düzenleme : 24 Şubat 2026 10:21
Konya’nın da aralarında bulunduğu 27 ilde Jandarma’nın silah kaçakçılarına yönelik operasyonlarında 259 şüpheli yakalandı, çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi.

27 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah bulunduranlara yönelik Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda 259 şüpheli yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM ve Asayiş Daire Başkanlıkları koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca; Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Batman, Bitlis, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Hatay, Iğdır, İzmir, Kocaeli, Konya, Mardin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon ve Van’da operasyonlar gerçekleştirildi.

KONYA’DA RUHSATSIZ SİLAHLARA DARBE

Operasyonların Konya ayağında, ruhsatsız silah bulundurduğu ve silah teminine aracılık ettiği değerlendirilen şüphelilere yönelik adreslerde aramalar yapıldı. Yapılan çalışmalarda ruhsatsız silahlar ve silah parçaları ele geçirilirken, şüpheliler gözaltına alındı.

1 KAÇAK SİLAH İMALATHANESİ ORTAYA ÇIKARILDI

27 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu;

  • 1 kaçak silah imalathanesi,

  • 27 uzun namlulu tüfek,

  • 147 ruhsatsız tabanca,

  • Silah yapımında kullanılan muhtelif miktarda parça, araç ve gereç ele geçirildi.

Ele geçirilen tüm malzemelere el konuldu.

6136 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İŞLEM

Yakalanan 259 şüpheli hakkında 6136 sayılı kanun kapsamında adli işlem yapıldı. Yetkililer, Konya dahil tüm illerde silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silahlanmaya karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.