Konya'da 8 Aralık 2025 tarihinde okul arkadaşı Hasan Berat G.’nin kafasına taşla vurduğu iddia edilen T.F., tutuklandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.
TARTIŞMA BÜYÜDÜ
Olay, Aşkan Mahallesi Yeni Meram Caddesi üzerinde saat 15.30 sıralarında meydana geldi. İki 13 yaşındaki çocuk arasında yürüyüş sırasında çıkan tartışma sonrası, Hasan Berat G.’nin ifadesine göre, T.F. önce ağaç dalı ile vurdu, ardından yerden aldığı büyük bir parke taşını kafasına fırlattı. Bu saldırı sonucu hastaneye kaldırılan Hasan Berat G.’nin kafatası, titanyum parçalarla yeniden yapılandırıldı.
YENİ TUTUKLAMA
Olayın ardından Hasan Berat G.’nin ailesi şikayette bulundu ve soruşturma başlatıldı. T.F., 9 Aralık'ta tutuklandıktan sonra yaklaşık bir hafta cezaevinde kaldı. 15 Aralık'ta adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ancak Cumhuriyet Savcılığı'nın 19 Aralık'ta verdiği yeni talimat doğrultusunda tekrar gözaltına alındı. T.F., çıkarıldığı mahkemece yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.









