Konya’da Dünya Yaşlılar Günü etkinlikleri düzenlendi

YEREL Yayınlanma : 01 Ekim 2025 17:00 Düzenleme : 01 Ekim 2025 17:04
Konya’da Dünya Yaşlılar Günü etkinlikleri düzenlendi
Konya’da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında düzenlenen programda, yaşlıların toplum için önemine vurgu yapıldı. Etkinlikte şiir, müzik dinletisi ve tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

Konya’da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, yaşlılara verilen değerin altı çizildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, yaşlılarla gençler arasında köprü kurmanın önemine dikkat çekerek, “Toplumun yaşlı ve gençlerinin bir arada olabilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu bilinci geliştirmek amacıyla etkinlikler düzenliyor ve sivil girişimlere de destek veriyoruz.” dedi.

Konya Valisi İbrahim Akın ise konuşmasında, yaşlıların toplum için birer hazine olduğunu ifade ederek, “Kıymetli büyüklerimiz, varlığınız bizim için güven, sözünüz nasihat, tebessümünüz umut kaynağıdır. Sizlerin sağlığı, huzuru ve mutluluğu bizim en samimi duamızdır.” diye konuştu.

Programda huzurevi sakinleri sahne aldı. Şiir ve müzik dinletilerinin yanı sıra “Sağırın Hasta Ziyareti” adlı tiyatro oyunu da izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.