2026 yılı asgari ücretinin yüzde 27 oranında artırılarak 28.075 TL olarak belirlenmesinin ardından, Ticaret Bakanlığı haksız ve ölçüsüz fiyat artışlarına kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurdu. Bu kapsamda Konya Ticaret İl Müdürlüğü, kent genelinde denetim çalışmalarına start verdi.
DENETİMLER KONYA’DA BAŞLADI
Konya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, asgari ücret artışının bazı işletmeler tarafından fahiş fiyat artışına dönüştürülmesinin önüne geçmek amacıyla sahaya indi. Marketlerden perakende satış noktalarına kadar birçok alanda fiyat kontrolleri yapılmaya başlandı.
ÇAĞLAYAN: GEREKLİ TÜM TEDBİRLER UYGULANACAK
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Mustafa Çağlayan, ücret artışını bahane ederek fiyatları ölçüsüz şekilde yükselten işletmelere karşı kararlı olunacağını vurguladı.
Çağlayan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ücret artışını bahane ederek fahiş fiyat uygulamalarına yönelen işletmelere karşı gerekli tüm idari ve hukuki tedbirler kararlılıkla uygulanacaktır.”
BAKANLIKLAR SAHADA ORTAK DENETİM YÜRÜTÜYOR
Denetimlerin yalnızca Konya ile sınırlı olmadığını belirten Çağlayan, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı, İl Ticaret Müdürlükleri ve Tarım İl Müdürlüklerine bağlı denetim ekiplerinin ülke genelinde aktif olarak görev yaptığını ifade etti.
Ayrıca Ticaret Bakanlığına bağlı Ticaret Genel Müdürlüğü ile Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ekiplerinin de yoğun denetimler gerçekleştirdiği belirtildi.
ESNAFA UYARI: DİKKATLİ OLUN
Konya Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, esnaf ve işletmecilere çağrıda bulunarak, fiyat belirleme konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi. Çağlayan, fahiş fiyat artışlarına karşı tolerans gösterilmeyeceğini vurguladı.
2026’NIN İLK GÜNLERİNDEN İTİBAREN SIKI TAKİP
Ticaret Bakanlığı, 2026 yılının ilk günlerinden itibaren haksız ve ölçüsüz ürün fiyat artışlarına kesinlikle izin verilmeyeceğini ve denetimlerin bugünden itibaren kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.








