Programa Vali İbrahim Akın, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, teşkilat mensupları, öğretmenler, aileler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

GENÇLERE GÜVENLİ YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRILDI
İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, projeyle gençlerin toplumsal risklerden uzak tutulmasının ve güvenli yaşam becerileri edinmelerinin hedeflendiğini belirtti. 26 Mart 2025’te başlayan çalışmalar kapsamında 77 kursiyerin eğitim aldığını, toplamda ise 20.377 kişiye ulaşıldığını ifade etti.
Yüksek, “Geleceğimizin teminatı gençlerimize huzurlu bir Konya ve huzurlu bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz. Hayat mücadelenizde Konya Emniyet Ailesi olarak daima yanınızdayız.” dedi.

2025’İN AİLE YILI OLMASI SORUMLULUĞU ARTIRDI
Konya Valisi İbrahim Akın, 2025 yılının “aile yılı” ilan edilmesinin sorumluluğu artırdığına dikkat çekti.
Projenin devlet kurumlarının iş birliği ile gençlere güven ve özgüven kazandıran önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Akın, “Gençlerin hayatına dokunmak, şehrin geleceğine dokunmaktır.” sözleriyle projenin önemini vurguladı. Ayrıca gerçekleştirilen faaliyetlerin kültürel, sanatsal ve sosyal gelişime büyük katkı sunduğunu belirtti.

GÖSTERİLER VE ÖDÜL TÖRENİ İLE SONA ERDİ
Program; tiyatro, müzik ve şiir gösterileri ile devam etti. Etkinlik, dereceye giren öğrencilere ödüllerin, kursiyerlere ise sertifikaların takdim edilmesiyle sona erdi.













