Konya'da lojistik sektörüne nitelikli şoför desteği!

GÜNCEL Yayınlanma : 08 Temmuz 2026 00:45 Düzenleme : 08 Temmuz 2026 00:50
Konya'da lojistik sektörüne nitelikli şoför desteği!
Konya İŞKUR koordinasyonunda, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) kapsamında düzenlenen Tır-Çekici Şoförü Mesleki Eğitim Kursu başladı.

ŞİRKETLERLE İŞBİRLİĞİ YAPILDI

Program; Yükseller Uluslararası Nakliyat, Yörük Taşımacılık, Şirin Nakliyecilik, Gölova Uluslararası Nakliyat ve Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim ve Dijital Dönüşüm Hizmetleri A.Ş. işbirliğiyle hayata geçirildi.

Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli tır-çekici şoförlerinin yetiştirileceği programda kursiyerler, teorik ve uygulamalı eğitimlerde mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek istihdama hazırlanıyor.

KURSİYERE ÜCRET

NİYEP kapsamında kurslara fiilen katılan iş arayan statüsündeki kursiyerlere günlük 1.079,83 TL zaruri gider ödemesi yapılıyor.

Ayrıca eğitim süresince katılımcıların Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanıyor. Eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Toplam eğitim süresi 160 fiili günü geçmiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.