Konya’da nefes kesen operasyon: Kargo kolilerinden cephanelik çıktı

ASAYİŞ Yayınlanma : 22 Aralık 2025 13:20 Düzenleme : 22 Aralık 2025 13:40
Konya’da polis ekiplerinin bir kargo firmasına düzenlediği operasyonda, çelik kasalara gizlenmiş 100 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler aranıyor.

Konya’da polis ekipleri tarafından düzenlenen kaçak silah operasyonunda, kargo gönderisi içerisine gizlenmiş 100 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Operasyon, kentte yasa dışı silah ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında suçların önlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KARGO KOLİLERİNDEN SİLAH ÇIKTI

Bu kapsamda ekipler, kentte faaliyet gösteren bir kargo firmasına teslim edilen 4 koli üzerinde şüphelenerek arama yaptı.

Yapılan incelemede, kolilerin içerisinde bulunan çelik kasalara zulalanmış 100 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda şarjör ele geçirildi.

ŞÜPHELİLER İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Polis ekipleri, ele geçirilen silahların kimler tarafından gönderildiği ve teslim alınmak istendiğinin belirlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlattı. Olayla bağlantılı şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yetkililer, vatandaşların şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmesinin, suçla mücadelede büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.