Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Cihanbeyli ilçesinde yeni bir tarım ürününü yaygınlaştırmak amacıyla proje başlattı. Oluşturulan demostrasyonlarda üreticilere yeni ürün anlatıldı.
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca desteklenen “Kimyon Yetiştiriciliğinde Yenilikler” projesi kapsamında Cihanbeyli’de belirlenen 120 dekarlık alana kimyon ekimi yapıldı. Arazide 4 adet demonstrasyon kurularak, kimyonun üretimine yönelik bilgilendirme yapıldı.
“BÖLGE TARIMINI NİTELİKLİ HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Hastalıklara karşı dayanıklı olan ekim sistemi ile ilaçsız uygulama olduğu için organik tarım yaptıklarını belirten Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, "Cihanbeyli Ziraat Odası olarak çiftçimizin istifadesine sunmak üzere neler yapabileceğimizi araştırıp, bölgemizdeki tarımsal faaliyetlerin daha nitelikli hale getirilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İhracat konusunda da önemli adımlar attık. 2026 Ekim sezonu tüm çiftçilerimize hayırlı bereketli olsun" dedi.
KİMYON ÜRETİMİNDE YENİ UYGULAMALAR DENENECEK
Demonstrasyon parsellerinde hasat dönemine kadar kimyon yetiştiriciliğinde yeni uygulamalar denenerek birim alanda yüksek verim alınması ve Pyrrolizidine Alkoloid bulaşanı olmadan üretim yapılması amaçlanıyor.
Ekim programına Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Çiftçi, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yüksek Ziraat Mühendisi Fatih Köse ve Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut katıldı.








