Konya'da Türk Devletleri Tanıtım Günleri programı düzenlendi. Ecdat Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlik, Türk dünyasının kültürel ve tarihi bağlarını vurgulayan konuşmalara sahne oldu.

BİR GÖNÜL COĞRAFYASININ BULUŞMASI
Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Türk dünyasının Çin Seddi'ne kadar uzanan geniş bir coğrafyada şekillendiğini belirtti. Aynı destanları dinleyen, aynı türküleri söyleyen ve aynı değerler etrafında kenetlenen bir milletin evlatları olduklarını ifade ederek, kültürel bağların canlı tutulmasının önemine dikkat çekti.

HOŞGÖRÜNÜN MERKEZİNDE BİR BULUŞMA
AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, Konya'nın Hazreti Mevlana'nın hoşgörü mesajlarıyla yoğrulmuş bir merkez olduğunu vurguladı. Programın, yurt dışından gelen gençler, sivil toplum temsilcileri ve Türk dünyasından misafirlerle küresel bir kardeşlik köprüsüne dönüştüğünü söyledi. Etkinliğin iki gün boyunca devam edeceği açıklandı.











