Konya’da üniversite öğrencilerine 10 gün ücretsiz ulaşım fırsatı

YEREL Yayınlanma : 18 Eylül 2025 10:56 Düzenleme : 18 Eylül 2025 11:02
Konya’da üniversite öğrencilerine 10 gün ücretsiz ulaşım fırsatı
Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarını sürdürürken, üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir kolaylık daha sağladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite öğrenimi için Konya’yı tercih eden öğrencilere her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok imkân sunduklarını belirtti. Başkan Altay, yaptığı açıklamada:

“Her sene olduğu gibi bu yıl da Konya’daki üniversitelere kayıt yaptıran gençlerimiz, üniversitelerin kendilerine verdiği öğrenci kartlarıyla belediyemize ait otobüs ve tramvaylardan 10 gün süreyle ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Tüm öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum.”

“Konya Bir Eğitim ve Öğrenci Şehri”

Başkan Altay, Konya’nın bir eğitim, aile ve öğrenci şehri olduğunu vurgulayarak 2025-2026 eğitim döneminde kente gelen binlerce öğrenciye başarı dileklerini iletti. Altay şunları kaydetti:

“Konya’mızda öğrenim gören öğrencilerimiz en uygun fiyatla toplu ulaşımı kullanma imkanına sahiptir. Her sene olduğu gibi bu yıl da Konya’daki üniversitelere kayıt yaptıran gençlerimiz, üniversitelerin kendilerine verdiği öğrenci kartlarıyla belediyemize ait otobüs ve tramvaylardan ilk kullandıkları andan itibaren 10 gün süreyle ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Öğrenciler, 10 günün sonunda ise başka bir toplu ulaşım kartı almalarına gerek kalmadan indirimli öğrenci tarifesini kullanmaya devam edecek. Öğrenci şehri Konya’mızda üniversiteli gençlerimizi en güzel şekilde ağırlamak ve onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum.”

Detaylı Bilgi ATUS Sayfasında

Ücretsiz ulaşım uygulamasından Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne bu yıl ilk kez kayıt yaptıran tüm öğrenciler yararlanabiliyor. Öğrenciler, kartlarını ilk kez kullandıkları andan itibaren 10 gün boyunca ücretsiz ulaşım hakkına sahip oluyor.

Konya’da öğrencilere yönelik biniş ücretleri ise şu şekilde:

  • Tek biniş: 9 TL

  • Aylık sınırsız abonman: 350 TL

Ayrıca KONYAKART ile otobüs ve tramvay aktarma hatlarında yapılacak ikinci ve ilave seyahat ücretsiz, diğer hatlarda ise belirlenen süre içerisinde yapılacak ikinci seyahat yüzde 40 indirimli uygulanıyor.

KONYAKART yükleme ve diğer işlemler için detaylı bilgilere ATUS’un resmi sayfası konyakart.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.