Konya'da yaşlılar için nostaljik bir gün: Klasik otomobiller ve Yeşilçam keyfi

YAŞAM Yayınlanma : 29 Eylül 2025 15:39 Düzenleme : 29 Eylül 2025 15:39
Konya'da yaşlılar için nostaljik bir gün: Klasik otomobiller ve Yeşilçam keyfi
Konya Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında huzurevi sakinlerine nostaljik bir gün yaşattı. Klasik otomobillerle şehir turu ve Yeşilçam filmi gösterimi yapıldı.
Konya'da yaşlılar için nostaljik bir gün: Klasik otomobiller ve Yeşilçam keyfi

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle huzurevinde kalan bireyler için anlamlı bir etkinlik düzenledi.

NOSTALJİK ŞEHİR TURU VE SİNEMA KEYFİ

"Bir Zamanlar Konya" temasıyla hayata geçirilen programda, Konya Klasik Otomobilciler Derneği'nin desteğiyle klasik araçlara bindirilen yaşlılar, nostaljik bir şehir turuna çıkarıldı. Bu tur ile hem şehrin güzellikleri yeniden keşfedildi hem de geçmişe keyifli bir yolculuk yapıldı. Açık havada gerçekleşen Türk sineması gösteriminde ise Yeşilçam'ın sevilen filmlerinden "Neşeli Günler" izlendi. Tarihi Mengüç Caddesi'nde kurulan dev ekranda yapılan gösterim, katılımcılara hem eğlenceli hem de duygusal anlar yaşattı. Etkinlik kapsamında ayrıca "Eski Konya Fotoğrafları" sergisi de büyük ilgi gördü. Çeşitli ikramlar, fotoğraf çekim alanları ve nostaljik düzenlemelerle misafirlere unutulmaz bir gün yaşatıldı. Katılımcılara günün anısına nostaljik radyo hediye edildi.

BAŞKAN ALTAY'DAN YAŞLILARA DESTEK MESAJI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaşlıların toplum için değerini vurgulayarak, "Geçmişimizle bağımızı en güçlü şekilde ayakta tutan büyüklerimiz için böyle unutulmaz bir etkinlik düzenledik. Klasik araçlarla gerçekleştirdiğimiz şehir turu ve nostaljik sinema gösterimiyle onların mutlu olduğunu görmek bizleri de çok memnun etti. Büyüklerimiz her zaman bizim için kıymetli ve dualarıyla şehrimize bereket katıyorlar. Allah kendilerine sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler versin" ifadelerini kullandı. Huzurevi sakinleri, bu özel gün için Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, geçirdikleri nostalji dolu günden duydukları mutluluğu dile getirdi. 1 Ekim Yaşlılar Günü'ne özel bu etkinlik, yaşlı bireylerin toplumla bağlarını güçlendirmesine katkı sağlarken, "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışının da güzel bir örneği olarak takdir topladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.