Konya’nın gururu Ramazan Yılmaz Tour of Antalya’yı salladı: 3 madalyayla döndü

SPOR Yayınlanma : 17 Mart 2026 17:44 Düzenleme : 17 Mart 2026 17:51
Konya’nın gururu Ramazan Yılmaz Tour of Antalya’yı salladı: 3 madalyayla döndü
Konya Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı sporcusu Ramazan Yılmaz, Tour of Antalya’da 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak Konya’ya büyük gurur yaşattı.

Konya Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımının başarılı sporcularından Ramazan Yılmaz, 13 farklı ülkeden 135 sporcunun katılımıyla 6’ncısı düzenlenen Tour of Antalya’da gösterdiği performansla büyük alkış aldı.

4 gün süren yarışlar sonunda Yılmaz; 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak Konya’nın gururu oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından düzenlenen Tour of Antalya, Antalya’da gerçekleştirildi.

13 farklı ülkeden 24 takım ve 135 sporcunun katılımıyla 12-15 Mart tarihleri arasında 4 etapta düzenlenen ve büyük ilgi gören yarışlarda Konya Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı 6 sporcuyla mücadele etti.

Dünyanın farklı ülkelerinden profesyonel takımları ve sporcuları bir araya getiren dev organizasyonda Büyükşehirli sporcu Ramazan Yılmaz, performansıyla Konya’yı bir kez daha gururlandırdı.

Başarılı sporcu, 4 gün süren yarışlar sonucunda 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazanırken Tour of Antalya’dan en iyi sprintere verilen Fraport TAV Lacivert Sprint Forması ile turnuvadan ayrıldı.

AÇILIŞ YARIŞINDA 3. OLDU

Tour of Antalya ilk yarışı 145 kilometre olarak koşuldu. 1. tur yarışına iyi başlayan Ramazan Yılmaz, güçlü performansıyla bitişi 3. sırada geçti.

Başarılı sporcu, bu derecesinin yanı sıra yarışın “En İyi Genç Sporcusu” olarak Beyaz Forma’yı sırtladı.

2. GÜN ŞAMPİYONLUK İPİNİ GÖĞÜSLEDİ

etap 135 kilometre olarak düzenlenirken yarış büyük heyecana sahne oldu. Bitişe kadar kıyasıya rekabet yaşanan etapta Konya Büyükşehir Belediyesporlu Ramazan Yılmaz, yarışı 1. sırada tamamlayarak şampiyonluk elde etti.

Başarılı sporcu, bu yarışta giyilebilecek 4 formanın üçünde liderliği elinde bulundurdu. Ramazan, 2. etap sonunda beyaz forma, lacivert forma ve genel klasman liderliğini vurgulayan turkuaz formanın sahibi oldu.

gün yokuş etabında genel klasman ve beyaz formayı beklendiği üzere yokuşçulara bırakan Ramazan Yılmaz, etabı tamamlayıp 4. güne katılmayı garantiledi.

KAPANIŞ ETABINDA LİDERLİĞİ KAÇIRDI

140 kilometrelik kapanış etabında galibiyet sevincini erken yaşayan Ramazan Yılmaz, son 1 metre kala jant farkıyla etabı 2. tamamladı.

Yarışların puan klasmanında ise zirvede yer aldı. Antalya’da başarılı sonuçlara imza atan Ramazan Yılmaz, yarışlar sonunda desteklerinden dolayı takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.