Konya’nın komşusunda zemzem suyu çıkıyor

HAYATIN İÇİNDEN Yayınlanma : 07 Ocak 2026 02:51 Düzenleme : 07 Ocak 2026 02:52
Konya’nın komşusunda zemzem suyu çıkıyor
Konya'nın yakın komşusu Aksaray’daki Bedir Muhtar Mezarlığının içerisinde zemzem aktığını biliyor muydunuz? Burası Aksaray’da bulunan Bedir Muhtar Mezarlığı.

Burada Bedir Baba adına bir türbe var ve bir adet zemzem kuyusu bulunmakta. Türkiye'nin her yerinden insanlar kuyudan çıkan zemzem için buraya akın ediyor.

Yıllardır zemzemin akışında da bir değişiklik yok. Kar yağmur yağsa artmıyor ve kuraklık olsa azalmıyor. Birkaç yıl önce zemzemin kaynağını bulmak için kazı yapmışlar ve zemzem suyu çekilmiş. Durumu fark edip kazı işlemlerini sonlandırmışlar ve birkaç gün sonra da zemzem yeniden gelmiş. Mescitte namaz kılan herkes buranın maneviyatının çok farklı olduğunu söylüyor.

Tabi bu zemzem kuyusunun nasıl oluştuğu ve Bedir Baba'nın da bir hikayesi var. Anlatılan menkıbeye göre;  “Bedir Baba hacca gitmiş. Burada kalanlar ve 'Bedir Sah orda zemzem içiyor, zemzemle abdest alıyor. Biz burada susuz kalıyoruz' demişler. Bunun üzerine Bedir Sah’in rüyasına giren Bedir Baba bir dua okuduktan sonra rüyada Bedir Sah’a yarın sen de bu duayı oku demiş. Sabah uyandığında rüyasında gördüklerini yapan Bedir Sah tepeden aşağıya inerken arkasından bir su aktığını fark etmiş. İnanışa göre, Bedir Sah suya baktığı an suyun akışı durmuş ve o gün bu gün su bulunduğu yerde kaynamaya devam etmiş.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.