Bu noktada ilk adımı Konya Büyükşehir Belediyesi attı.
ESAD DEVRİLDİ YENİ HÜKÜMET KURULDU
Suriye, 24 yıllık Devlet Başkanı Beşar Esad'ın devrilmesinden yaklaşık dört ay sonra yeni hükümetini ilan ederek, 10 yılı aşkın bir süredir savaşın hüküm sürdüğü ülkede istikrar ve barışı yeniden tesis etmeyi amaçlayan beş yıllık bir geçiş dönemini başlattı.

Suriye'nin yeni geçiş hükümeti, Esad'ın devrilmesinden yaklaşık dört ay sonra, Şam'daki yeni yetkililer savaşın harap ettiği ülkede istikrarı yeniden tesis etmeye çalışırken resmen yemin etti. Dini ve etnik kökenlerin bir karışımını yansıtan 23 üyeli kabine, Beşar Esad'ın iktidardan uzaklaştırılmasının hemen ardından kurulan geçici hükümetin yerini alarak ülkenin beş yıllık geçiş döneminde kurulan ilk hükümet oldu.
KONYA SURİYE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Konya'da, Suriye ile ilişkilerini güçlendirmek için çalışmalara başladı. Binlerce Suriyelinin yaşadığı Konya'da Büyükşehir Belediyesi, Suriye ile temasa geçmeye hazırlanıyor. Kısacası Konya Büyükşehir Belediyesi, Suriye'de kurulan yeni geçiş hükümeti ile beraber kendisine yeni kardeş şehirler belirlemek için düğmeye bastı.









