Konya Valisi İbrahim Akın, Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nü ziyaret ederek Enstitü Müdürü Dr. Cihan Uzun'dan kurumun yürüttüğü çalışmalar ve devam eden projeler hakkında detaylı bilgi aldı.
Ziyaret kapsamında enstitünün laboratuvarlarını ve araştırma birimlerini gezen Vali Akın, bilimsel çalışmaların geldiği son durumu yerinde inceleyerek yürütülen projeleri değerlendirdi.
KURAKLIK VE SU KAYNAKLARI MASAYA YATIRILDI
Program kapsamında Vali İbrahim Akın başkanlığında geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Enstitü Müdürü Dr. Cihan Uzun'un yanı sıra müdür yardımcıları, laboratuvar ve birim sorumluları ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda Konya başta olmak üzere bölgenin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının etkin kullanımı detaylı şekilde ele alındı.
SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE DİJİTALLEŞME GÜNDEMDEYDİ
Gerçekleştirilen brifingde; toprak ve su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmalar, sürdürülebilir tarım uygulamaları, tarım teknolojilerindeki yenilikler, dijitalleşme projeleri ile iklim değişikliğine uyum kapsamında yürütülen araştırma ve geliştirme faaliyetleri hakkında kapsamlı sunum yapıldı.
Yetkililer, doğal kaynakların korunmasına yönelik bilimsel çalışmaların devam ettiğini ve geliştirilen projelerin tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağlamasının hedeflendiğini aktardı.
BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ
Vali İbrahim Akın, incelemeleri sırasında laboratuvarlarda yürütülen analizler ve araştırmalar hakkında teknik ekipten bilgi alırken, iklim değişikliği, çölleşmeyle mücadele ve tarımsal verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmaların önemine dikkat çekti.
Ziyaret, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve Konya'nın tarım potansiyelini koruyacak bilimsel projelerin değerlendirilmesi açısından önemli bir istişare niteliği taşıdı.








