Konya Ticaret Odası Başkanı'ndan enflasyon uyarısı: 'Program kararlılıkla uygulanmalı'

GÜNDEM Yayınlanma : 01 Aralık 2025 12:19 Düzenleme : 01 Aralık 2025 13:05
Konya Ticaret Odası Başkanı'ndan enflasyon uyarısı: 'Program kararlılıkla uygulanmalı'
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, enflasyonun hala yüksek olduğunu belirterek enflasyon programının kararlılıkla uygulanması gerektiğini vurguladı.
Konya Ticaret Odası Başkanı'ndan enflasyon uyarısı: 'Program kararlılıkla uygulanmalı'

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Kasım ayı meclis toplantısında yüksek enflasyona dikkat çekti. Öztürk, 'Ekonominin yeniden dengelenmesi için para politikasındaki sıkı duruşun sürdürülmesi, bunun mali disiplinle desteklenmesi ve enflasyon programının kararlılıkla uygulanması gerekmektedir' dedi.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ EĞİLİMİ SÜRÜYOR AMA HALA YÜKSEK

Öztürk, Türkiye ekonomisinin en önemli gündem maddesi olan enflasyonda düşüş eğiliminin sürmesine rağmen hala yüksek olduğunu vurguladı. 'Dezenflasyon hızında belirgin bir yavaşlama dikkat çekmektedir' diyen Öztürk, son açıklanan verilere göre tüketici enflasyonunun 2025 yılı Ekim ayında yıllık bazda yüzde 32,87'ye gerilediğini belirtti. Bu oranın hala yüksek olsa da önceki aylara göre sınırlı bir iyileşme söz konusu olduğunu ifade etti.

KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLERE TEŞEKKÜR

Başkan Öztürk, meclis toplantısında 2025 yılı faaliyetleriyle ilgili sunum yapan TOBB Konya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meryem Betül Özkardeş ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Erhan Öncan'a teşekkür etti. Her iki kurulun da Konya'ya değer katan çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Öztürk, 'Kadın ve genç girişimciler kurullarımız, kurulduğu günden itibaren şehrimizde girişimcilik kültürünün gelişmesine, yeni girişimlerin doğmasına ve kadın ve gençlerimizin üretim hayatına katılımına yönelik çok değerli projeler hayata geçirmiştir' ifadelerini kullandı.

KÜRESEL RİSKLERE DİKKAT ÇEKTİ

Öztürk, küresel ekonomide faiz indirimlerinin Türkiye için fırsatlar sunduğunu ancak jeopolitik riskler, ticaret savaşları ve enerji fiyatlarındaki oynaklığın 2025'in sonuna yaklaşılan bu dönemde dikkatle izlenmesi gereken başlıklar olduğunu belirtti. Ayrıca Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (KOSAM) hazırladığı 'Dünya Ne Konuşuyor' ve 'Konya Ticaret Odası Kasım Ayı Faaliyetleri' başlıklı sunumlar gerçekleştirerek KTO meclis üyelerine bilgi verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.