Konya’dan İstanbul’a tarih yolculuğu

YEREL Yayınlanma : 16 Haziran 2025 11:35
Konya’dan İstanbul’a tarih yolculuğu
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Atabey Gençliği Ecdadın İzinde” projesi kapsamında bu yıl 26 binden fazla 11. sınıf öğrencisi yüksek hızlı trenle İstanbul’a günübirlik tarih gezisine katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, öğrencileri milli ve manevi değerlerle buluşturmak amacıyla düzenlediği “Atabey Gençliği Ecdadın İzinde” temalı İstanbul tarih gezileri bu yıl da büyük ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, proje kapsamında 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde 31 ilçeden toplam 26 bin 176 öğrencinin 64 yüksek hızlı tren seferiyle İstanbul’a götürüldüğünü açıkladı.

konyadan-istanbula-tarih-yolculugu1.jpg

Başkan Altay, “Öğrencilerimiz Selçuklu darülmülkünden Osmanlı’nın payitahtına bir tarih yolculuğuna çıkarak ecdat yadigârı eserleri yerinde görme fırsatı buldu. Bu anlamlı proje sayesinde bugüne kadar toplamda 112 bin 576 gencimiz İstanbul’un tarihi ve kültürel güzellikleriyle tanıştı” dedi.

Projeye katkılarından dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’a teşekkür eden Altay, projenin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

konyadan-istanbula-tarih-yolculugu2.jpg

Tarihi mekanlar gezildi, tiyatro gösterileri ilgi gördü
Sabah saatlerinde rehberler eşliğinde Konya’dan yüksek hızlı trenle yola çıkan öğrenciler, tren yolculuğu sırasında tarihi karakterlerin canlandırıldığı tiyatro gösterileriyle karşılandı.

İstanbul’da; Ayasofya-i Kebir Camii, Sultan Ahmet Camii ve Meydanı, Gülhane Parkı, Eyüp Sultan Camii gibi ecdat yadigârı mekanlar ziyaret edildi. Gezinin sonunda öğrenciler, boğaz turu ile İstanbul’un eşsiz manzarasını görme fırsatı yakaladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamlı çalışması, gençlerin kültürel mirasa sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı sürdürüyor.

konyadan-istanbula-tarih-yolculugu3.jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.