Konyalı milli güreşçi er meydanının şampiyonu oldu

SPOR Yayınlanma : 03 Mayıs 2026 17:45 Düzenleme : 03 Mayıs 2026 17:47
Konyalı milli güreşçi er meydanının şampiyonu oldu
Beyşehir Belediyespor Güreş Kulübü sporcularından milli güreşçi Halil Adatepe, Tarsus’ta düzenlenen karakucak güreşlerinde birinci olarak er meydanının şampiyonu oldu

Konyalı milli güreşçi Halil Adatepe, Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenen geleneksel karakucak güreşlerinde birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ile Tarsus Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 2026 sezonunun ilk Geleneksel Karakucak Güreşleri, 2 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 400’ü aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalar büyük heyecana sahne oldu.

Minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde er meydanına çıkan pehlivanlar, gün boyu süren mücadelelerde hem güçlerini hem de dayanıklılıklarını gösterdi.

ER MEYDANINDA ZİRVEYE ÇIKTI

Beyşehir Belediyespor Güreş Kulübü’nün yetiştirdiği sporculardan Halil Adatepe, rakiplerini geride bırakarak kürsünün zirvesine çıktı.

Sergilediği performansla dikkat çeken Adatepe, aldığı başarıyla hem Konya’nın hem de memleketi Beyşehir’in gururu oldu.

Daha önce Türkiye üçüncülüğü ve çeşitli ulusal dereceler elde eden başarılı sporcu, son zaferiyle kariyerine önemli bir başarı daha ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.