Konyaspor’da bugün gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Kongrede başkan adayı çıkmazken mevcut başkan Ömer Korkmaz da aday olmayacağını açıkladı.
Konyaspor’da delegeler, Olağan Genel Kurulu için saat 15.00’da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda bir araya geldi. Ancak delegelerin 3'te 2'sinin toplantıya katılmaması nedeniyle kongre 13 Haziran 2025 Cuma gününe ertelendi.
Ertelenen olağan genel kurulun ardından konuşan Başkan Ömer Korkmaz, kesin bir dille aday olmayacaklarını belirterek, “Bizim yönetimimiz bir sonraki dönem için aday değil” dedi.
Genel Kurula katılımın düşük olmasının nedeninin delegelerin ilgisizliği değil, kulübün ve camianın içinde bulunduğu belirsizlik olduğuna değinen Korkmaz, şu ana kadar yönetim için herhangi bir adayın çıkmadığını ancak önümüzdeki günlerde camianın beklediği bazı isimlerin öne çıkabileceğini söyledi.
Göreve 27 Kasım 2023 tarihinde geldiklerini hatırlatarak o tarihten beri kulübün gelirlerinin tamamının geçmiş borçlara harcandığına dikkat çeken Korkmaz, “Bugün itibariyle Konyaspor’un sponsorluk, isim hakkı, kombine gibi hiçbir gelir kaynağı harcanmış değil. Temiz bir organizasyon devredilmeye hazır” diye konuştu.
Konyalı iş adamlarına da seslenen Korkmaz, şehrin iş dünyasına ve dinamiklerine seslenerek, “Konyaspor sahipsiz kalmaz. Zor dönemleri geçmişte de birlikte aştık. Bugün ise o kadar zor bir noktada değiliz. Elini taşın altına koyacak isimler çıkacaktır. 13 Haziran’da yeniden buluşacağız. O gün hem teşekkürlerimizi sunacağız hem de süreci daha kapsamlı değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.








