Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Kutluhan Taşkın, Konya Ticaret Odası’nda (KTO) meclis üyeleriyle bir araya geldi.

REEL SEKTÖR BEKLENTİLERİ GÜNDEMDİ
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, toplantının açılışında, reel sektörün sahadan gelen geri bildirimlerinin önemine vurgu yaptı. Öztürk, kamu ile özel sektör arasındaki istişare kültürünün güçlenmesinin kıymetli olduğunu belirtti. Toplantı öncesinde, Türkiye’nin ekonomi politikaları ve bu politikaların reel sektör üzerindeki etkileri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Meclis üyeleri, talep ve beklentilerini dile getirirken, Başkan Yardımcısı Taşkın da yöneltilen soruları yanıtladı.

EKONOMİK GÖRÜŞLER VE BEKLENTİLER
Toplantıda konuşan Selçuk Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Taşkın’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Öztürk, uygulanan politikaların Türkiye ekonomisinin geleceğine olan inancı artırdığını belirterek, son yıllarda yaşanan belirsizliklerin önemli bir sınama süreci oluşturduğunu dile getirdi. Ayrıca, enflasyonla mücadele ve mali disiplinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

GÜÇLÜ BİR REEL SEKTÖR HEDEFİ
Öztürk, reel sektörün temel beklentisinin enflasyonla mücadeleden taviz verilmeden, üretim kapasitesini ve istihdamı koruyacak hedefli desteklerin sürdürülmesi olduğunu söyledi. Güçlü bir makroekonomik dengenin, sürdürülebilir bir reel sektör yapısıyla mümkün olduğunu belirtti. Ekonomik değerlendirmelerin ardından, KTO Başkanı Öztürk, oda ve iştiraklerinin Şubat ayı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.







