KTO’dan çağrı: ''Reel sektörün önü açılmalı''

YEREL Yayınlanma : 11 Ağustos 2025 12:07
KTO’dan çağrı: ''Reel sektörün önü açılmalı''
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Daha güçlü ve sürdürülebilir büyüme için KOBİ’ler öncelikli olmak üzere reel sektörün finansmana erişimi kolaylaştırılmalı” dedi.

Konya Ticaret Odası’nda (KTO) “Yeni Üyelerle Tanışma ve İstişare Toplantısı”nın üçüncüsü gerçekleştirildi. KTO Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk başkanlık ederken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Doğru, Sayman Üye Fahreddin Özkul ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Gürbüz de katıldı. Temmuz ayında KTO’ya yeni kayıt yaptıran üyelerin yer aldığı toplantıda, Oda’nın faaliyetleri, ekonomik gelişmeler ve üyelerin beklentileri ele alındı.

Toplantıda konuşan Başkan Selçuk Öztürk, üyelerin görüş ve önerilerinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, her fırsatta iş dünyasıyla bir araya geldiklerini söyledi. KTO’nun 1882 yılından bu yana Konya ekonomisine hizmet verdiğini hatırlatan Öztürk, ihracatı artırmaya yönelik projeler, eğitim toplantıları, e-Oda ve mobil hizmetler, ikili iş görüşmeleri ve yurt dışı fuar organizasyonları ile iş dünyasına destek olduklarını ifade etti.

KTO’nun eğitimden sağlığa, teknolojiden hukuka kadar geniş bir alanda şehir gelişimine katkı sunduğunu aktaran Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi, KTOTEK, Uluslararası Fuar Merkezi, KTOTAM, KOSAM, AKİTEK ve KARFA gibi iştiraklerle güçlü bir ekosisteme hizmet ettiklerini söyledi.

Genel ekonomik tabloyu da değerlendiren Öztürk, parasal sıkılaştırma politikasının dezenflasyon sürecine katkı sağladığını belirterek, “Global ölçekte yeni bir zorluk yaşanmazsa iyimser tablo devam eder. Özellikle emek yoğun sektörlere ek destekler verilmeli. Daha güçlü ve sürdürülebilir büyüme için KOBİ’ler öncelikli olmak üzere reel sektörün finansmana erişimi kolaylaştırılmalı” dedi.

Konya’nın ihracatta önemli bir başarıya imza attığını vurgulayan Öztürk, “2001’de 100 milyon dolar olan ihracatımız, 2024’te 3,5 milyar dolara ulaştı. 70’ten fazla sektörde etkin olan şehrimiz, ulusal ve uluslararası pazarlarda güçlü bir aktör haline geldi” diye konuştu.

Birlik ve istişare kültürünün önemine değinen Öztürk, “Bu şehir hepimizin. Sizlerle büyük bir aileyiz. Hem bu aileyi büyütmeye hem de şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından üyeler söz alarak sorunlarını ve beklentilerini paylaştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.