Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki gönüllü üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Kudüs Çalışma Grubu, “Kudüs Okulu” etkinliğini Mayıs ayına özel olarak bu kez “Kudüs Okulu Çocuk Şenliği” şeklinde gerçekleştirdi.
7-13 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen etkinlik, Filistin’e dair farkındalığı artırmayı amaçlarken, aynı zamanda renkli ve eğlenceli bir atmosfer sundu. Çocuklar, aileleriyle birlikte katıldıkları şenlikte hem öğrendi hem de keyifli zaman geçirdi.
Yaklaşık 150 çocuğun katıldığı şenlikte katılımcılar gruplara ayrılarak, her grubun başına bir lider eşlik etti. Etkinlik kapsamında 8 farklı atölye kuruldu.
Yüz Boyama Atölyesinde Filistin’i simgeleyen karpuz, limon ve bayrak figürleri çocukların yüzüne çizildi.
Boykot ürünlerinin tanıtıldığı parkur oyununda çocuklar, tüketim alışkanlıkları konusunda bilinçlendirildi.
Dev Mescid-i Aksa puzzle’ı, çocuklar için hem öğretici hem eğlenceli bir deneyim sundu.
Ayrıca karpuz yelpaze yapımı, çemberlerle ekip oyunu, dudak okuma, pankart boyama ve Kudüs Çalışma Grubu’na özgü “Telmih” isimli oyun da programda yer aldı.
Etkinlik boyunca hem oyun hem de bilinçlendirme çalışmaları iç içe yürütülerek çocuklara erken yaşta Filistin meselesiyle ilgili duyarlılık kazandırılması hedeflendi.
Şenlik, Filistin’e destek mesajlarının yer aldığı basın açıklaması ile sona erdi. Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen organizasyon, Kudüs Çalışma Grubu’nun toplumsal farkındalık oluşturma hedefi doğrultusunda önemli bir adım oldu.








