Kuraklık tehlikesine karşı Eber ve Akşehir gölleri için acil toplantı

ÇEVRE Yayınlanma : 05 Kasım 2025 13:35 Düzenleme : 05 Kasım 2025 15:02
Kuraklık tehlikesine karşı Eber ve Akşehir gölleri için acil toplantı
Eber ve Akşehir Göllerinin korunması amacıyla bakanlık ve yerel kurumların katılımıyla toplantı yapıldı. Eylem planına son halini vermek için nihai kararlar alındı.

Afyonkarahisar'da, kuraklık riski altındaki Eber ve Akşehir Göllerini koruma eylem planı için önemli bir toplantı düzenlendi.

Bakanlık merkezi kurumları, yerel kurumlar ve akademik öğretim görevlileri, nihai kararlar almak amacıyla bir araya geldi.

EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

Kuraklık riskini minimize etmek ve Eber ile Akşehir Göllerinin gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılmasını sağlamak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkilileri toplantıda yer aldı.

Ankara, Afyonkarahisar, Çankırı ve Konya'dan uzmanlar, yerel kamu kurumlarının temsilcileri ile akademik personel, göllere dair eylem planının nihai halini belirlemek için bir araya geldi.

BİLGİLENDİRME SUNUMU YAPILDI

Toplantıda, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkilileri, bakanlık tarafından hazırlanması gereken eylem planına yönelik Eber ve Akşehir Göllerine dair uygulamalar hakkında bilgi sunumu gerçekleştirdi. Bu süreç, göllerin korunması ve sürdürülebilir yönetimi açısından kritik bir öneme sahip.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.