GEÇEN YIL TAMAMEN KURUMUŞTU
Kömüşini Gölü olarak da bilinen ve Tuz Gölü havzasında yer alan göl, yeraltı sularıyla beslenmesine rağmen kuraklık nedeniyle tamamen kurumuştu. Bu durum, göçmen kuşların bölgeyi terk etmesine neden olmuştu.

YAĞIŞLARLA YENİDEN CANLANDI
Bu yıl kar ve yağmurun etkisiyle yeniden dolmaya başlayan göl, eski canlılığına kavuşma yolunda önemli bir adım attı. Sazlık alanlarıyla bilinen göl, özellikle dikkuyruk başta olmak üzere birçok kuş türü için yeniden yaşam alanı haline geldi.

DOĞAL YAŞAM İÇİN UMUT OLDU
Koruma statüsüne sahip olan gölün yeniden suyla buluşması, hem ekosistem hem de bölgedeki biyolojik çeşitlilik açısından büyük önem taşıyor.
Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir de gölün son halini paylaşarak doğanın yeniden canlanmasının sevindirici olduğunu ifade etti.








