Kuruyan Uyuz Gölü yeniden hayat buldu: Kuşlar geri dönüyor

YEREL Yayınlanma : 19 Nisan 2026 01:31 Düzenleme : 19 Nisan 2026 01:35
Kuruyan Uyuz Gölü yeniden hayat buldu: Kuşlar geri dönüyor
Konya’nın Kulu ilçesinde yer alan Uyuz Gölü, geçtiğimiz yıl tamamen kuruduktan sonra bu yıl yağan yağışlarla yeniden su tutarak doğaya can verdi.

GEÇEN YIL TAMAMEN KURUMUŞTU

Kömüşini Gölü olarak da bilinen ve Tuz Gölü havzasında yer alan göl, yeraltı sularıyla beslenmesine rağmen kuraklık nedeniyle tamamen kurumuştu. Bu durum, göçmen kuşların bölgeyi terk etmesine neden olmuştu.

YAĞIŞLARLA YENİDEN CANLANDI

Bu yıl kar ve yağmurun etkisiyle yeniden dolmaya başlayan göl, eski canlılığına kavuşma yolunda önemli bir adım attı. Sazlık alanlarıyla bilinen göl, özellikle dikkuyruk başta olmak üzere birçok kuş türü için yeniden yaşam alanı haline geldi.

DOĞAL YAŞAM İÇİN UMUT OLDU

Koruma statüsüne sahip olan gölün yeniden suyla buluşması, hem ekosistem hem de bölgedeki biyolojik çeşitlilik açısından büyük önem taşıyor.

Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir de gölün son halini paylaşarak doğanın yeniden canlanmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.