Kutsal Emanetler Anadolu'yu feth ediyor: Erzurum'dan başlayan yolculuk Ramazan boyunca sürecek

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 20 Şubat 2026 16:12 Düzenleme : 20 Şubat 2026 16:12
Kutsal Emanetler Anadolu'yu feth ediyor: Erzurum'dan başlayan yolculuk Ramazan boyunca sürecek
Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi, Erzurum'dan başlayarak Ramazan boyunca altı şehirde ziyaretçilerini ağırlayacak. Kabe örtüleri ve Hz. Muhammed'e ait kutsal emanetlerin de bulunduğu 99 eser sergilenecek.
Kutsal Emanetler Anadolu'yu feth ediyor: Erzurum'dan başlayan yolculuk Ramazan boyunca sürecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Milli Saraylar Başkanlığı'nın iş birliğiyle düzenlenen Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi, Ramazan ayının manevi atmosferini Anadolu'ya taşıyor. Bu anlamlı sergi, 20 Şubat-17 Mart 2026 tarihleri arasında altı farklı şehirde sanatseverlerle buluşacak.

Anadolu'da Kutsal Miras Yolculuğu Başladı

Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'nin ilk durağı Erzurum oldu. Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu'nun duyurusuna göre, sergi 20-22 Şubat 2026 tarihleri arasında Tüyap Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Sergide Kabe örtüleri, Ravza-i Mutahara örtüleri, Hz. Muhammed'in Saç-ı Şerifi ve Sakal-ı Şerifi gibi değerli kutsal emanetlerin yanı sıra, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait müzeler ve arşivlerden seçilen 99 eser yer alıyor.

Ramazan Boyunca Altı Şehir Ziyaret Edilecek

Erzurum'un ardından sergi, 25-27 Şubat tarihleri arasında Tokat Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu'nda, 2-3 Mart'ta Kastamonu 23 Ağustos Spor Salonu'nda, 6-8 Mart'ta Sivas Şehit Ahmet Eyce MTAL Spor ve Sergi Salonu'nda, 10-12 Mart'ta Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde ve son olarak 15-17 Mart'ta Kayseri Flamingo De Luxe Balo Salonu'nda ziyaretçilerle buluşacak. Bu kapsamlı sergi, Ramazan ayı boyunca vakıf kültür mirasını vatandaşlarla buluşturmayı amaçlıyor. Erzurum'daki açılışa Vali Vekili Ahmet Özdemir, Milletvekili Mehmet Emin Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen gibi önemli isimler katıldı. İl Müftüsü Yaşar Çapçı'nın duasıyla açılan sergiye ilk saatlerde yoğun ilgi gösterildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.