Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı duyuruda, il genelinden 7 öğrencinin tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldığını bildirdi. Esen, bu başarının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
GELECEĞİN TEMİNATI BAŞARILI ÖĞRENCİLER
Esen, açıklamasında tüm öğrencilerin kendileri için değerli olduğunu vurgulayarak, onların ülkenin geleceğini inşa edecek en büyük hazine olduğunu ifade etti. Öğrencilerin her bir başarısının, kurumun başarısı ve mutluluğu olduğunu dile getiren Esen, sınav sonucu ne olursa olsun tüm öğrencileri tebrik ettiğini ve hayallerine ulaşacaklarına inandığını söyledi. Bu yıl ildeki 7 öğrencinin, Türkiye genelinde tam puan alan 452 öğrenci arasına girmesinin büyük bir gurur yaşattığını sözlerine ekledi.
TERCİH SÜRECİNDE PROFESYONEL DESTEK
Öğrencilerin sınav sonuçlarına T.C. kimlik numarası ve doğum tarihleri ile internet üzerinden erişebileceklerini belirten Esen, sonuçların posta veya e-posta ile gönderilmeyeceğini hatırlattı. Şimdi ise öğrencileri önemli bir tercih sürecinin beklediğini ve bu süreçte evlatların ilgi, yetenek ve hedeflerine uygun bilinçli tercihler yapmalarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca geliştirilen Rota Maarif dijital platformunun yarından itibaren hizmete sunulacağını ve öğrencilerin rotamaarif.meb.gov.tr adresinden kapsamlı bilgilere ulaşabileceğini belirtti. Ayrıca, il genelindeki tercih danışmanlığı birimlerinde görevli rehber öğretmenlerin de öğrencilere ve velilere profesyonel destek sunacağını ekledi. Esen, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun okullara yerleşmeleri için en doğru tercihleri yapmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi ve tercih döneminin hayırlı sonuçlar getirmesini temenni etti.








