İngiltere'nin başkenti Londra'da, İran'daki protestolara destek amacıyla düzenlenen gösteriler sırasında tansiyon bir anda yükseldi. Büyükelçilik binasına giren bir gösterici, mevcut İran bayrağını indirerek yerine 1979 devrimi öncesine ait tarihi bayrağı astı.
BÜYÜKELÇİLİK BİNASINDA TARİHİ ANLAR
Londra polisi, yaklaşık 500 ila bin kişinin katıldığı gösterilerde güvenlik barikatlarının aşıldığını doğruladı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, bir protestocunun elçilik binasının balkonuna tırmanarak mevcut İran İslam Cumhuriyeti bayrağını indirdiği ve yerine güneş ile aslan figürlerinin bulunduğu eski İran bayrağını astığı görüldü. Bu hareket, kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı ve destek tezahüratlarıyla desteklendi.
GÖZALTILAR VE AÇIKLAMALAR
Olayların ardından polis, gösteriler sırasında iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınanlardan birinin izinsiz giriş ve görevlilere mukavemet, diğerinin ise izinsiz giriş suçlamalarıyla tutuklandığı açıklandı. Yetkililer, izinsiz giriş şüphesiyle bir kişinin daha arandığını belirtti. Yaşananların ardından İran'ın Londra Büyükelçiliği, bayrağın tekrar yerine asıldığını gösteren bir fotoğraf paylaşarak "İran’ın bayrağı gönderdedir" mesajını verdi.







