Ankara'da 9 gündür süren ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran Doruk Madencilik işçilerinin maaş eylemiyle ilgili kritik bir gelişme yaşanıyor. İçişleri Bakanlığı, sorunun çözümü için harekete geçti.
BAKAN YARDIMCILARI SAHADA
İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan'ın da katılımıyla işçi ve işveren temsilcileriyle bir görüşme başlatıldı. Toplantıda, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş ve Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç gibi üst düzey güvenlik yetkilileri de yer alıyor.
UZLAŞMA ARAYIŞLARI SÜRÜYOR
Bağımsız Maden-İş Sendikası Başkanı Gökay Çakır, sendika yetkilileri ve maden işçileri Sinan Koçak ile Özcan Gültekin'in de hazır bulunduğu görüşmelerde, Doruk Madencilik Şirketi sahibi Sabahattin Yıldız da bulunuyor. Saat 16:00'da başlayan bu önemli toplantının ana hedefi, grev ve eylemleri sonlandıracak bir uzlaşma zemini oluşturmak. Tüm tarafların katılımıyla devam eden görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkması bekleniyor.








