Malatya'da 79 bin hak sahibine konut anahtarları teslim edildi

YAŞAM Yayınlanma : 06 Şubat 2026 13:46 Düzenleme : 06 Şubat 2026 13:46
Malatya'da 79 bin hak sahibine konut anahtarları teslim edildi
Malatya'da 79 bin hak sahibine anahtarları teslim edildi. Vali Yavuz, konut yapımı ve eğitim altyapısının güçlendirilmesi hakkında bilgiler verdi.
Malatya'da 79 bin hak sahibine konut anahtarları teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin üçüncü yıl dönümünde, Malatya'da toplam 79 bin 660 bağımsız bölümün kurası çekilerek anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

VALİ YAVUZ'DAN AÇIKLAMALAR

Malatya'da 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde düzenlenen etkinlikte, Vali Seddar Yavuz, hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un önderliğinde, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da destekleriyle muhteşem bir imar ve inşaat sürecinin gerçekleştirildiğini vurguladı.

KONUT VE EĞİTİM ALTYAPISI GÜÇLENDİRİLDİ

Vali Yavuz, bugüne dek 79 bin 660 bağımsız bölümün kurasının çekildiğini ve yaklaşık 75 bin hak sahibinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, ticaret merkezlerine ve bireysel olarak yapma imkanı olmayan alanlara 39 bin bağımsız bölüm planlandığını ifade etti. Eğitim altyapısının güçlendirilmesine de dikkat çeken Yavuz, depremde kaybedilen 895 dersliğe karşılık 1.211 yeni sınıf inşa edildiğini, böylece sınıf sayısının yüzde 26 artacağını söyledi. Tüm hemşerilerine

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.