Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehrin yaşadığı büyük depremin ardından küllerinden yeniden doğduğunu ve güçlü altyapı ile kalıcı yatırımlarla geleceğe emin adımlarla ilerlediğini müjdeledi. Başkan Er, hayata geçirilen projelerle tam 124 bin bağımsız bölümün inşa edildiğini, 35 milyar liralık devasa bir altyapı yatırımı yapıldığını ve ulaşım, içme suyu, spor ile sosyal yaşam alanlarında önemli mesafeler kat edildiğini gururla belirtti.

DEPREM SONRASI YENİDEN İNŞA VE ALTYAPI HAMLESİ
Karakavak Mahallesi'nde düzenlenen 'Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor' programında halkla doğrudan temas kuran Başkan Er, belediyecilik anlayışlarının merkezinde yerinde hizmet ve samimi bir iletişim olduğunu vurguladı. Malatya'nın artık depremin yaralarını büyük ölçüde sardığını ve eskisinden çok daha dirençli, çok daha güçlü bir şehir olarak inşa edildiğini ifade eden Er, sadece üstyapıya değil, altyapıya da azami önem verdiklerini söyledi. Kent genelinde 35 milyar liralık kapsamlı bir altyapı yatırımının başarıyla hayata geçirildiğini, asbestli içme suyu hatlarının tamamen yenilendiğini ve modern arıtma tesisleri sayesinde atık suların çevreye zarar vermeden doğaya kazandırıldığını açıkladı.

ULAŞIM VE SU GÜVENLİĞİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Ulaşım yatırımlarına da özel bir parantez açan Başkan Er, yeni bulvarlar, alternatif yollar, ikinci viyadük inşaatı, Kuzey ve Güney Kuşak yollarının yeni etapları ile Kuzey Çevre Yolu'nun tamamlanmasının şehir içi trafiğini kökten rahatlatacağını belirtti. Rezerv alan çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte trafikte yaşanan sıkıntıların büyük ölçüde azalacağını ifade eden Er, su güvenliğinin de en öncelikli konular arasında yer aldığını altını çizerek vurguladı. Olası afet durumlarında Malatya'nın asla susuz kalmaması adına 70 milyon avroluk alternatif içme suyu projesinin hazırlandığını ve Fırat Havzası'ndan şehre yeni bir su kaynağı kazandırılarak 100 yıllık su ihtiyacının güven altına alınacağının müjdesini verdi. Genç nesiller için kütüphaneler, modern spor alanları ve sosyal yaşam merkezleri gibi projelerle de geleceğin Malatya'sının sağlam temeller üzerine inşa edildiğini sözlerine ekledi.








