Malatya'nın yeniden imarı için bakanlıkta kapsamlı toplantı yapıldı

SİYASET Yayınlanma : 17 Nisan 2026 17:10 Düzenleme : 17 Nisan 2026 17:10
Malatya'nın yeniden imarı için bakanlıkta kapsamlı toplantı yapıldı
Malatya'nın yeniden imarı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda yapılan toplantıda, sürecin tüm yönleri detaylı bir şekilde ele alındı.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, geniş bir Malatya heyeti ile birlikte Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Malatya\

MALATYA'NIN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

Ölmeztoprak, toplantıda Malatya’nın yeniden imarı ve ayağa kaldırılması sürecinin tüm yönlerinin ele alındığını belirtti. Toplantıya katılan isimler arasında Malatya Valisi Seddar Yavuz, milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca ve Abdurrahman Babacan ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de bulunuyor. Ayrıca, diğer belediye başkanları ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü de toplantıya katıldı.

DEPREM SONRASI İMAR ÇALIŞMALARI

İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremleri sonrası Malatya'da yürütülen imar, inşa ve ihya çalışmaları ile birlikte devam eden konut projeleri, yerinde dönüşüm süreçleri ve altyapı yatırımlarının detaylı bir şekilde ele alındığını ifade etti. Bu süreçlerin, şehrin yeniden ayağa kaldırılması açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Ölmeztoprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ederek, sürecin titizlikle takip edildiğini ve olumlu gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.