Malatyada üreticilere 70 milyon liralık sulama borusu desteği

ÇEVRE Yayınlanma : 28 Ekim 2025 23:28 Düzenleme : 28 Ekim 2025 23:28
Malatyada üreticilere 70 milyon liralık sulama borusu desteği
Malatya Büyükşehir Belediyesi, 70 milyon liralık sulama borusu desteğiyle 250 Mahalle ve Mezrada 250 bin metrekarelik Kapalı Sulama Sistemi Dönüşüm projesini hayata geçirerek üreticilerin modern sulama altyapısını güçlendirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 250 Mahalle ve Mezrada 250 bin metrekarelik Kapalı Sulama Sistemi Dönüşüm projesi kapsamında Battalgazi ilçesi Yarımcahan Mahallesindeki üreticilere modern sulama için önemli bir destek sağladı.

TARIMSAL ÜRETİMİ GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen İklim Değişikliğine Uyum ve Kuraklıkla Mücadele Kapsamında Sulama Altyapısının Güçlendirilmesi projesiyle tarımsal üretime destekler devam ediyor. Bu kapsamda, maliyeti 70 milyon lira olan 250 bin metrekarelik sulama borusu, düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi.

ÜRETİCİLERE MODERN SULAMA SİSTEMİ DESTEĞİ

Battalgazi Yarımcahanda gerçekleşen boru dağıtım programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Yarımcahan Mahalle Muhtarı ve Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Herdilli ile çok sayıda üretici katıldı. Başkan Sami Er, küresel ısınmanın etkilerine dikkat çekerek, tarımın önemini vurguladı ve bu tür desteklerin devam edeceğini belirtti. Konuşmacılar, tarımsal alandaki bu desteklerin Malatyanın kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.